Video

'Duurste' sokken ter wereld in Breda op eerste verkoopdag bijna uitverkocht

1 augustus 2014 om 18:56
nl
De 'duurste' sokken ter wereld zijn sinds vrijdag tijdelijk te koop in Breda. Jambelle Beenmode biedt de Vicuña sokken van Falke aan voor 860 euro per paar. De winkel heeft slechts één paar van de dure sokken in de winkel. Op de eerste verkoopdag waren de sokken bijna verkocht.
Geschreven door

Een echtpaar uit Zwitserland bezocht per toeval de winkel en had wel oren naar het collector's item. ''Even mijn bril opzetten, hoor. Zo, dat is wel heel duur, maar mijn man doet wel vaker van dit soort gekke aankopen'', vertelt de vrouw.
'Inpakken en wegwezen'De Zwitserse man blijkt inderdaad interesse te hebben in de sokken. ''860 euro valt eigenlijk nog wel mee voor zeldzame kamelenwollen sokken. Als de verkoper ze ook komt bezorgen in Zwitserland, zeg ik inpakken en wegwezen.''
Hij ziet het als een investering. ''Ik kan het geld naar de belasting brengen, maar ik kan er ook een mooi paar sokken voor kopen'', vertelt de klant. Uiteindelijk laat hij de sokken toch maar liggen.
'Sokken voor twee euro'Maar de meeste klanten hoeven er niet zo lang over te denken. ''Ik wil wel altijd nette sokken hebben voor mijn werk, maar 860 euro gaat mij toch een beetje te ver. Ik heb niet zoveel geld liggen thuis in een oude sok.''
Een andere klant in de winkel rekent dat hij voor dat geld vierhonderd paar sokken kan kopen. '''Mijn sokken koop ik normaal voor twee euro per paar in de uitverkoop. Dus deze zijn veel te duur voor mij en ik vind ze daarnaast niet eens mooi.''
Een weekje te koopDe sokken zijn een week lang te bewonderen in de Bredase winkel. Daarna verhuist het paar naar een sokkenzaak in Eindhoven, als ze tegen die tijd althans niet verkocht zijn.
Het is overigens maar de vraag of dit de duurste sokken ooit zijn. Een paar maanden terug beweerde de luxe schoenen- en accessoires-fabrikant Harrys House of London ook al de meest exclusieve en duurste sokken ter wereld op de markt te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.