Advocaat wil dat burgemeester Bergen op Zoom alsnog wordt gehoord in zaak Klaas Otto

1 augustus 2014 om 23:56
nl
Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom moet alsnog gehoord worden door de politie in de zaak Klaas Otto als het aan advocaat Jan-Hein Kuijpers ligt. Dat meldt BN DeStem. De president en oprichter van motorclub No Surrender Klaas Otto deed in maart aangifte tegen Petter omdat de burgemeester hem zou hebben gekwalificeerd als 'onderwereld' en 'crimineel'. Het OM besloot uiteindelijk dat Petter niet vervolgd werd.
Geschreven door

Petter zou de uitlatingen  hebben gedaan tijdens gesprekken met uitbaters van een café in Bergen op Zoom. Daar vond de nieuwjaarsreceptie van No Surrender plaats. Petter zou de eigenaar geadviseerd hebben geen zaken te doen met de motorclub.
In maart volgde de aangifte van Klaas Otto tegen de burgemeester van Bergen op Zoom vanwege smaad en laster. Eind juni liet het OM weten niet over te gaan tot vervolging.
Kuijpers wil verklaring van burgemeesterTegenover BN DeStem laat advocaat Kuijpers weten het hier niet bij te laten zitten. "Ik ga de hoofdofficier vragen om de politie te dwingen een verklaring als verdachte van de burgemeester af te nemen."
Volgens Kuijpers is het vreemd om een zaak te seponeren zonder de verdachte te horen. "Zo kan je nimmer een zorgvuldige beslissing nemen."
Gemeente reageert nietDe gemeente Bergen op Zoom laat weten niet te reageren op het feit dat Kuijpers Petter wil horen in deze zaak. "Er wordt aangifte gedaan bij de politie. Wij zijn geen partij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.