Video

Sterk Helmond Sport verliest van Roda JC: 'Kunnen het veel ploegen lastig maken'

2 augustus 2014 om 02:08 • Aangepast 21 november 2020 om 23:09
nl
Met Helmond Sport moet komend voetbalseizoen weer rekening worden gehouden. De ploeg van coach Jan van Dijk gaf vrijdagavond een visitekaartje af tijdens de laatste oefenwedstrijd, tegen Roda JC. Lange tijd ging het gelijk op tussen de twee ploegen, maar uiteindelijk waren het de Limburgers die aan het langste eind trokken: 0-1.
Profielfoto van
Geschreven door

Helmond Sport hield de linies op het veld van Sportpark Strijthagen in het Limburgse Schaesberg in de eerste helft dicht bij elkaar. Roda had zichtbaar moeite daar doorheen te voetballen.
De ploeg uit Kerkrade had wel een veldoverwicht, maar Helmond Sport kreeg de beste kans. Stanley Elbers werd de diepte in gestuurd, passeerde Roda-doelman Bram Verbist, maar werd gestuit door Ard van Peppen. Met een uiterste sliding wist de linksback de 0-1 te voorkomen.
Ploegen aan elkaar gewaagdDe tweede helft liet Helmond Sport zich meer gelden. Binnen tien minuten kreeg de ploeg drie kansen op de openingstreffer. Nieuwkomer Omar Diouck schoot in de 46e minuut rakelings langs de goal van Verbist, invaller Michal Fidziukiewicz kopte naast en een ondoordachte terugspeelbal van Roda-back Van Peppen passeerde wel Verbist, maar belandde tegen de paal.
Het duel ging daarna op en neer. Fudziukiewicz en Diouck misten nog twee mooie kansen voor Helmond Sport, maar dat deed Frank Demouge ook voor Roda. Het duel leek daarop in 0-0 te eindigen. De 0-1 van Najib Lagouireh viel diep in de slotfase, toen het publiek zich al verzoend had met een 0-0-uitslag.

Wachten op privacy instellingen...

'Kijken waar mijn top ligt'"Het is heel onterecht dat we hier verliezen", knikte middenvelder Roel van de Sande na afloop. "We kregen de beste kansen. Als we in het maken van goals nog een stapje kunnen maken, denk ik dat wij het in de competitie veel ploegen moeilijk kunnen maken."
Van de Sande is nieuw bij Helmond Sport. Hij kwam over van FC Oss. "Ik heb een hele tijd in Oss gevoetbald en kwam op een kantelpunt. Of ik zou daar nog tien jaar spelen en mijn voetballoopbaan daar beëindigen of ik zou een volgende stap maken om te kijken waar mijn eigen top ligt. Kijk, FC Oss is bezig om vanuit de onderste regionen een middenmoter te worden. Helmond Sport speelt voor de play-offs. Dat is een heel groot verschil. Ik denk dat wij met Helmond Sport tegen elke tegenstander mee kunnen doen voor de winst. Bij FC Oss wisten we van tevoren dat het tegen bepaalde tegenstanders heel moeilijk zou worden om punten te pakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.