Sport zaterdag: Ariëns vijfde op EK skeeleren, Grote Prijs Valkenswaard en NAC Breda

2 augustus 2014 om 10:31 • Aangepast 21 november 2020 om 23:09
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor skeeleraar Crispijn Ariëns, beachvolleyballer Jon Stiekema, NAC Breda en de volleybalsters Carlijn Jans en Esther van Berkel.
Profielfoto van
Geschreven door

NAC veel te sterk voor Madese BoysNAC Breda heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen de Madese Boys met 0-6 gewonnen. De rustsstand was 0-2. Jeffrey Sarpong wist drie keer het doel te vinden. Robinson scoorde twee keer, El Allouchi één keer.

Wachten op privacy instellingen...

Christian Ahlmann wint Grote Prijs ValkenswaardChristian Ahlmann heeft zaterdag de Grote Prijs van Valkenswaard op zijn naam gebracht, onderdeel van de Global Champions Tour. De Duitser springruiter was met zijn paard Codex One na twee onberispelijke manches ook de beste in de barrage. Het verschil met de Zweedse nummer twee Henrik von Eckermann (Gotha) was minder dan een kwart seconde. Maikel van der Vleuten uit Someren (VDL Groep Verdi NOP) en Leopold van Asten (VDL Groep Zidane) vonden hun naam in de eindrangschikking terug op de elfde en respectievelijk twaalfde plaats.
Zesde plek Ariëns op EK skeelerenCrispijn Ariëns is vrijdag tijdens het EK skeeleren ijn het Duitse Geisingen zesde geworden op het onderdeel afvalkoers. De Boxtelaar moest na twintig kilometer de zege laten aan de Belg Bart Swings. De Italiaan Fabio Francoli legde beslag op het zilver en de Fransman Ewen Fernandez werd derde.
Stiekema ligt eruit in OostenrijkTilburger Jon Stiekema is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van het beachvolleybaltoernooi in het Oostenrijkse Klagenfurt. Hij verloor zaterdagochtend, met Christiaan Varenhorst, van de Italianen Daniele Lupo en Paolo Nicolai. Dit gebeurde met duidelijke cijfers. De eerste set verloren Stiekema en Varenhorst met 14-21. De tweede set eindigde in 17-21. Nicolai en Lupo zijn in Klagenfurt als zevende geplaatst.
Jans en Van Berkel toegevoegd aan volleybalteamCarlijn Jans uit Rucphen en Esther van Berkel uit Veghel zijn vrijdag opgeroepen voor het Nederlands vrouwenvolleybalteam voor het tweede pouleweeekend van het World Grand Prixtoernooi. Bondscoach Gido Vermeulen mocht zijn selectie na het eerste pouleweekend uitbreiden en aanpassen en maakte daar gebruik van. Ook Manon Flier en Kirsten Knip zij erbij gehaald. Quinta Steenbergen en Karine Muijlwijk zijn er dit keer niet bij. Oranje won vrijdag de eerste wedstrijd van het tweede pouleweekend. Het werd 3-0 tegen Argentinië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.