Don Vleesenbeek overstelpt met aanvragen voor MH17-herinneringsbandje

2 augustus 2014 om 13:58
nl
Don Vleesenbeek, de broer van de bij de vliegramp omgekomen Erik Vleesenbeek uit Bergen op Zoom, had nooit verwacht dat de witte herinneringsbandjes zo’n succes zouden worden. Er kwamen zoveel aanvragen binnen dat hij het zelf logistiek niet meer kan regelen.
Geschreven door

“Zoveel reacties als ik nu tot nu toe heb gehad had ik nooit verwacht toen ik dit initiatief begon!”, schrijft Don op zijn Facebookpagina. “Heel veel mensen hebben mij inmiddels gemaild dat ze graag een herinneringsbandje willen bestellen, geweldig!”
Don en zijn familie kregen een bandje op vliegbasis Eindhoven, toen daar de lichamen van de slachtoffers aankwamen. Daar kreeg hij het idee om er een landelijk initiatief van te maken.
Hulp van uitvaartondernemerVolgens het AD zijn er inmiddels al minstens 30.000 bandjes bij Vleesenbeek besteld. Het was daarom voor Don niet meer te doen om alle aanvragen te verwerken.
Een landelijke uitvaartonderneming heeft die taken nu van Don overgenomen, zodat mensen nog bandjes kunnen aanvragen. De uitvaartonderneming wil niet met naam genoemd worden.
‘Ik zal je nooit vergeten’Er is inmiddels een speciale site geopend waar mensen de bandjes kunnen bestellen voor 1,50 euro: ikzaljenooitvergeten.com. ‘Ik zal je nooit vergeten’, is ook de tekst die op de bandjes staat. Door het bandje te dragen kunnen mensen de slachtoffers en nabestaanden van de ramp eren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.