Sander Duits nu weer gelukkig bij RKC: 'Vorig seizoen pasten spelers totaal niet bij elkaar' - Omroep Brabant

Sander Duits nu weer gelukkig bij RKC: 'Vorig seizoen pasten spelers totaal niet bij elkaar'

3 augustus 2014 om 00:25
nl
Sander Duits is de grote verrassing in de selectie van RKC Waalwijk voor het nieuwe voetbalseizoen. De aanvoerder wilde graag op het hoogste niveau blijven voetballen en is een type speler die met zijn werklust en tactisch inzicht bij veel clubs zou passen. Toch verliet hij het gedegradeerde RKC niet. "Teleurstelling is een groot woord. Maar ik had wel verwacht dat er iets zou komen, ja."
Geschreven door

"Ik heb eigenlijk geen idee waarom er geen club is gekomen", beaamt Duits tegenover Omroep Brabant. "Ik heb natuurlijk nog wel een tweejarig contract hier, maar RKC wil meewerken als er iets moois voor me komt." Toch wil hij niet het woord teleurstelling in de mond nemen. "Dat is een groot woord, maar ik had wel iets verwacht. Maar ik speel nu wel weer met plezier. Dat is vorig jaar een tijdje weggeweest."
RestylingRKC heeft deze zomer een restyling ondergaan. "Er zijn nog maar een stuk of zes spelers van vorig seizoen", rekent Duits uit. Het basiselftal ziet er behoorlijk uit, maar op de bank zaten zaterdag, tijdens het oefenduel met FC Eindhoven, vooral jonkies.
"De selectie is aan de krappe kant", beaamt de aanvoerder. "Maar ik ga er vanuit dat er nog een paar jongens bijkomen."
VreemdelingenlegioenVolgend weekend begint de competitie al. RKC moet dus opschieten, maar Duits vindt het niet verkeerd als de club de tijd neemt.
"Ze nemen nu niet iedereen aan die zich meldt, zoals vorig jaar gebeurde. Ze kijken goed wie van de proefspelers het niveau aankan en van daaruit bepalen ze wie goed genoeg is voor ons. Vorig jaar kwam iedereen die hier kwam aanwaaien bij de selectie. Daardoor kregen we een vreemdelingenlegioen met spelers die totaal niet bij elkaar pasten. We hebben nu wel een krappe selectie, maar wel een waarin de spelers voor elkaar gaan en waarin de sfeer ontzettend goed is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.