Sport zondag: Bax tweede in Estland, Voets wint NK dressuur, Peraud naar Etten-Leur

4 augustus 2014 om 00:33
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Etienne Bax, Maikel Scheffers, Sanne Voets, Christophe Peraud, skeeleraar Crispijn Ariëns, schoonspringster Inge Jansen en schaaktalent Anne Haast.
Geschreven door

Vechter Scheffers wint Austria OpenRolstoeltennisser Maikel Scheffers uit Dorst heeft zondagmiddag het Austria Open op zijn naam geschreven. De rolstoeltennisser uit Dorst stond in de finale 4-6 en 3-5 (0-40) achter, maar won knap met 4-6, 7-5 en 7-5.
Calleeuw en Bouharat bezorgen PSV/FCE prijsDe voetbalsters PSV/FC Eindhoven hebben zondag de Luc Nilis Cup veroverd. Ze wonnen de wedstrijd tegen het Belgische Lierse SK via penalty's. Die strafschoppen moesten er komen, omdat het duel in 2-2 eindigde. Voor PSV scoorden Sylke Calleeuw en Ibti Bouharat.
Bax tweede in EstlandZijspancrosser Etienne Bax uit Bergejk is zondag als tweede geëindigd in de Grand Prix van Estland. Hij won in Kivoli de tweede manche en eindigde in de daguitslag achter de Belgische WK-aanvoerder Ben Adriaenssens.
Voets Nederlands kampioene dressuurSanne Voets is zondag Nederlands kampioene dressuur geworden bij de mindervaliden. De amazone uit Berghem kwam in Hoofddorp op haar toppaard Vedet tot een score van 74,833 procent. Voets bleef Ilona Goes en Zalisto ruim twee procent voor.
Zege op Olympiade voor Haast Anne Haast is met het Nederlands schaakteam goed begonnen aan de Olympiade in het Noorse Tromsö. Oranje versloeg Tadzjikistan zaterdag met 3,5-05. Haast was de enige Nederlandse die niet won. De Dongese speelde remise tegen Nadezhda Antonova.
Jansen finaliste Diving Grand PrixInge Jansen van PSV Schoonspringen heeft de finale bereikt van de FINA Diving Grand Prix in het Italiaanse Bolzano. Jansen kreeg zaterdag voor haar sprong vanaf de driemeterplank een score van 269,1 punten.
Ariëns vijfde op puntenkoers EKCrispijn Ariëns is zaterdag, tijdens het EK skeeleren in het Duitse Geisingen, vijfde geworden op het onderdeel puntenkoers. De Boxtelaar was daarmee wel de beste Nederlander. De zege op de puntenkoers ging naar de Spanjaard Patxi Peula. Hij won met zestien punten. Ariëns bleef steken op zeven punten.
Brons Van Kemenade op NK dressuurMirelle van Kemenade is zaterdag op het NK dressuur in Hoofddorp derde geworden tijdens de Grand Prix Special. De amazone uit Sint-Oedenrode kreeg voor de kür met haar paard Vivaldo een score van 66 procent. Edward Gal won. Hij kwam met Glock's Voice tot een score van 74,843 procent. Diederik van Silfhout werd met Vorst D tweede.
Etten-Leur pronkt met PeraudChristophe Peraud is 17 augustus de grote publiekstrekker tijdens het wielercriterium in Etten-Leur. De Fransman eindigde als tweede in de Tour de France. In de bergetappes was de renner van AG2R de enige die een beetje in het spoor van Tourwinnaar Vincenzo Nibali kon blijven.
Michiel van der Heijden wint wereldbekerwedstrijdMountainbiker Michiel van der Heijden uit Drunen heeft in Mont Sainte Anne in Canada zijn tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Hij won na een sterke inhaalrace de wereldbekerwedstrijd voor beloften.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.