PSV-analisten hebben weinig vertrouwen in nieuw seizoen: ‘PSV is nog niet de titelkandidaat’

3 augustus 2014 om 15:28
nl
PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink en PSV-verslaggever Paul Post zijn er klaar voor. De eredivisie staat weer op het punt van beginnen en PSV trapt zijn in eerste wedstrijd af tegen Willem II. Een vraag heerst: is de ploeg er dit seizoen wél klaar voor?
Geschreven door

Elfrink heeft een duidelijk antwoord op die vraag. “Als ik heel eerlijk ben, ben ik nog niet zo heel optimistisch. Dat baseer ik op het spel van de afgelopen weken, plus dat de geplande versterkingen toch wel erg laat zijn dit jaar.”
VersterkingenPSV wil Steven Defour overnemen van FC Porto. Daarnaast hoopt de ploeg uit Eindhoven op de terugkeer van centrale verdediger Karim Rekik, die vorig seizoen door de Eindhovenaren werd gehuurd van Manchester City.  Eerder presenteerde de ploeg al oud-FC Twente-spits Luuk de Jong.
“Defour heeft nog geen moment meegetraind met PSV”, zegt Elfrink. “Luuk de Jong heeft zichzelf gepresenteerd als een aanwinst, maar vergeleken met vorig jaar is er verder eigenlijk niet veel bij PSV veranderd, behalve dat er een boel spelers weg zijn.”
'Het wordt moeilijk'Het wordt moeilijk voor PSV, zo beaamt ook Paul Post. “Luuk de Jong is een eindstation. In de opbouw moet er het een en ander gebeuren voordat die bal bij hem terechtkomt. Daarvoor zijn meer goede spelers op het veld nodig. Wat dat betreft kan ik niet zeggen dat PSV op dit moment een selectie heeft waarmee de ploeg de nationale top, laat staan de internationale top, kan bestormen.”
Depay en WijaldumOp het WK in Brazilië hebben twee spelers van de ploeg uit Eindhoven zichzelf in de kijker gespeeld: vleugelspeler Memphis Depay en middenvelder Georginio Wijnaldum. Elfrink ziet Depay mogelijk nog vertrekken. “Je merkt dat hij er open voor staat, maar dat geldt voor elke speler als er een club als Real Madrid of Manchester United komt. Ik denk dat de kans groter is dat hij weggaat dan dat hij blijft. Ik kan me niet voorstellen dat er geen belangstelling komt van clubs uit de top 25 van Europa.”
Wijnaldum heeft eveneens een goed WK achter de rug. Eerder beloofde hij aan manager Marcel Brands bij te tekenen. Elfrink: “Ik heb uit zijn kamp het signaal gekregen dat die contractverlenging eraan komt. Maar dat staat los van de vraag of hij vertrekt of niet. Het kan best zijn dat er een mooie club komt. Misschien denkt hij dan: ik ben bijna 24 jaar en ik heb een goed WK gespeeld, ik heb het eigenlijk wel gezien hier. Toch is de kans bij hem iets kleiner dan bij Depay, denk ik.”
KampioenstrijdMoet PSV naar de buitenwereld communiceren dat de ploeg dit jaar en ook volgend jaar niet op het allerhoogste niveau mee kan doen? Elfrink: “Dat is lastig te zeggen, maar ik zie ze in ieder geval niet als de titelkandidaat. Die ambitie proef ik ook nog niet, zeker als je kijkt naar het transferbeleid. Ze zullen Rekik en Defour wel krijgen, maar of dat genoeg is, dat moet nog blijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.