Samenscholingsverbod Rucphen vanwege mogelijke komst lawaaierige motoren: grote politiecontrole

3 augustus 2014 om 16:39 • Aangepast 21 november 2020 om 23:08
nl
De politie heeft zondagmiddag een grootschalige controle gehouden onder motorrijders op parkeerplaats Hoezaar op de A58 bij Zegge. De motorrijders kwamen bijeen voor de zogeheten Mega Meeting. De gemeente Rucphen nam eerder maatregelen om de geplande ontmoeting van motor te voorkomen. De burgemeester kondigde onder meer een samenscholingsverbod af.
Profielfoto van
Geschreven door

In totaal werden 170 motorrijders gecontroleerd op hun papieren en of hun voertuig technisch in orde was. Er zijn vijftien bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor gevaarlijk rijgedrag.
Via sociale media riepen motorrijders al enige tijd op om zondag vanaf twaalf uur mee te doen aan de zogeheten Mega Meeting aan parkeerplaats Hoezaar aan de A58 bij Zegge. Hier komen al regelmatig motorrijders samen om rondjes te rijden. De plek heet in de volksmond dan ook 'De speeltuin'.

Wachten op privacy instellingen...

Last van geluidBuurtbewoners ondervinden volgens de gemeente al tijden last van het geluid van de motoren. Ondanks maatregelen zouden de motorrijders hier echter geen gehoor aan hebben gegeven. Daarom kondigde de burgemeester in overleg met politie en justitie een samenscholingsverbod af.
Het verbod houdt in dat de motorrijders niet welkom zijn op het parkeerterrein. Daarnaast kan er met de maatregel volgens de gemeente ook beter worden opgetreden tegen de overlast, mocht daar toch sprake van zijn. De motorrijders lieten eerder weten de maatregelen van de gemeente 'overdreven' te vinden.
Controle bij parkeerterreinBij het parkeerterrein houden de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer daarnaast alle motorrijders aan voor een inspectie. Het vermoeden bestaat dat een aantal motoren niet aan de wettelijke verplichtingen voldoet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.