Maandag opnieuw kisten met slachtoffers vliegramp Oekraïne naar Eindhoven

3 augustus 2014 om 20:02
nl
Maandag vertrekt opnieuw een vliegtuig met lijkkisten van Oekraïne naar Vliegbasis Eindhoven. Dit keer gaat het om een toestel met een klein aantal kisten.Het toestel komt rond vier uur aan en wordt met dezelfde ceremonie ontvangen als de eerdere vier vluchten, zo meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Geschreven door

De stoffelijke resten worden weer onder politiebegeleiding naar Hilversum vervoerd. De slachtoffers zullen in de Korporaal van Oudheusdenkazerne worden geïdentificeerd.
Persoonlijke bezittingen gevondenForensisch experts hebben de afgelopen dagen een deel van het rampgebied uitgekamd, op zoek naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen. De vondsten van vrijdag en zaterdag zijn inmiddels in een koelwagen naar Charkov gebracht en worden daar momenteel aan een forensische check onderworpen voordat ze in het vliegtuig worden geladen.
Forensisch experts hebben zondag ook gezocht in het rampgebied, maar vonden toen alleen persoonlijke bezittingen, maakte het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, zondagavond bekend.
Nog meer vluchtenAalbersberg verwacht dat 'de komende tijd nog vaker vluchten naar Nederland mogelijk worden'. Maandag wordt in het westen van het rampgebied verder gezocht, mits dat veilig genoeg is.
Zondag zijn overigens niet alleen op de rampplek persoonlijke bezittingen geborgen, ook in het plaatsje Torez zijn spullen meegenomen. Koffers, tassen en camera's lagen daar opgeslagen in een verzegelde treinwagon. Dankzij onderhandelingen van de OVSE kunnen ze via Charkov naar Nederland worden gebracht.
Vijftig BrabandersDe aanslag op de MH17 vorige maand maakte in één klap een gewelddadig eind aan het leven van bijna tweehonderd Nederlanders, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.