Hairextensions van mensenhaar laten zetten bij je hond kan in Eindhoven

EINDHOVEN - Het is een nieuwe trend en een tikkeltje apart: hairextensions bij honden. Bij trimshop Shannon in Eindhoven wordt het volop gedaan. De belangstelling van baasjes en honden voor wat extra gekleurd haar aan (hang)oor of staart is enorm.
Voor Elly Giesbers van trimsalon Shannon is het vreemde er al af. Het zetten van hairextensions bij honden is voor haar inmiddels dagelijks werk. "Veel mensen vinden het raar en sommigen vinden het ontzettend leuk. Er zijn er ook bij die zeggen dat het extreem is."

Echt mensenhaar voor de hond
Het haar dat Giesbers gebruikt voor de hairextensions bij de honden, is afkomstig uit Azië. "Het is echt mensenhaar, de vrouwen knippen dat af en krijgen daar geld voor. Ik heb overigens ook synthetisch haar."

Het aanbrengen van hairextensions bij een hond gebeurt op een zelfde wijze als bij mensen. Een soort lijmpistool maakt met een lusje de streng vast aan de vacht.  

Hairextensions aan staart of oor
Bij voorkeur worden de hairextensions aan de (honden)oren bevestigd of aan de staart. En net als bij mensen is het de bedoeling dat de hond na zo'n behandeling er mooier uitziet.

"Per streng kost het aanbrengen rond de vijf euro. We hebben een klant met een zwarte poedel die na een trimbeurt steevast de deur uitgaat met in ieder oor vijf hairextensions. Dat vinden de eigenaren leuk."

Meer belangstelling rond carnaval
Meer belangstelling voor hairextensions bij honden is er rond de carnaval. Een fel gekleurd stuk haar aan het (honden)oor is dan een blikvanger.

Hairextensions bij honden lijkt extreem. Elly Giesbers weet dat het in de praktijk nog gekker kan. "Het komt ook al voor dat honden worden geverfd."

Voorlopig houdt de eigenaresse van de trimshop het bij knippen en het aanbrengen van hairextensions bij haar klandizie.