Video

Ratten en muizen vangen met elektrische val: Bernard Brands uit Neerlangel ontdekt gat in de markt

4 augustus 2014 om 01:03
nl
Op een diervriendelijke manier ratten en muizen vangen. Bernard Brands uit Neerlangel, een klein dorp bij Ravenstein, heeft het er maar druk mee. Hij gebruikt elektrische vallen, waardoor er geen gif meer nodig is om de diertjes te laten verdwijnen. Sinds hij die val gebruikt, heeft hij het drukker dan ooit.
Geschreven door

Brands werkte jarenlang bij de ongediertebestrijding. Daar werd gif gebruikt om muizen en ratten te bestrijden. “Maar dat vond ik niet goed. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief dat minstens zo effectief is, maar wel diervriendelijker. In Amerika kwam ik de elektrische val op het spoor”, vertelt Brands.
De val werkt op batterijen. Als een muis of rat op twee verschillende plaatjes van de val stapt, krijgen de beestjes een elektrische schok die ze meteen fataal wordt. Volgens Brands een veel diervriendelijkere manier dan gif dat doorgaans wordt gebruikt om ratten en muizen te bestrijden.
BoorplatformSinds Brands de elektrische val gebruikt, heeft hij al verschillende bijzondere opdrachten gekregen. Zo werd hij onder meer gevraagd om op een boorplatform te werken. “Dat was vooral om te voorkomen dat er ratten op het platform zouden komen die kabels zouden kunnen doorbijten.”
Toch wordt de rattenvanger naar eigen zeggen vooral ingeschakeld als het eigenlijk al te laat is. “Daarom zeg ik altijd tegen mensen dat ze moeten voorkomen dat een muizen- of rattenplaag ontstaat. Je moet de boel goed schoonhouden en mest op een boerderij bijvoorbeeld altijd opruimen. Ik kan daar niet genoeg op hameren.”
Bezoek uit OegandaBrands krijgt binnenkort bezoek van een delegatie uit Oeganda. “Ze hebben daar een enorm rattenprobleem. Maar ook tegen die mensen ga ik zeggen dat ze vooral moeten zorgen dat alles schoon blijft.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.