Video

Vliegtuig met resten slachtoffers vliegramp MH17 geland op Vliegbasis Eindhoven

4 augustus 2014 om 17:51 • Aangepast 21 november 2020 om 23:07
nl
Het vliegtuig met menselijke resten van de ramp met vlucht MH17 is maandagmiddag rond kwart voor vier vanuit Oekraïne in Eindhoven geland. Het toestel had één kist aan boord, die net als voorgaande keren met een ceremonie werd ontvangen.
Profielfoto van
Geschreven door

De kist werd vervolgens over de snelwegen A2 en A27 in een rouwauto vervoerd naar Hilversum, waar de resten worden geïdentificeerd.
Mensen op viaductenOp de viaducten boven de A2 stonden mensen wederom te wachten op het passeren van de rouwauto. Ook bij de uitgang van de vliegbasis werd de rouwauto door honderden mensen naast de weg opgewacht.

Wachten op privacy instellingen...

De politie hield het verkeer onderweg waar nodig tegen en maakte de weg vrij, zodat de rouwauto 'zo ongestoord mogelijk' naar Hilversum kon rijden. Er was geen sprake van grote afzettingen. Iets voor zes uur 's avonds kwam de auto aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Enkele honderden toeschouwers stonden daar achter de hekken het voertuig op te wachten.
NabestaandenEr waren 250 nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp op de vliegbasis aanwezig. Ook rond de vliegbasis verzamelden zich veel mensen die de ceremonie wilden bijwonen. Vicepremier Lodewijk Asscher en minister Edith Schippers waren namens de regering ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

KistEerder sprak het ministerie van Veiligheid en Justitie over drie kisten die maandag zouden landen. Dat bleek achteraf onjuist. De resten zijn de afgelopen dagen door experts gevonden in het rampgebied. Dat er één doodskist wordt vervoerd, wil niet per se zeggen dat er één lichaam in zit.
Het is nog niet bekend wanneer de volgende vlucht naar Eindhoven gaat. Bij de ramp zijn alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven gekomen. Onder de doden zijn 50 Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.