Sint-Anthonis boos op provinciebestuurder Johan van den Hout om uitspraken over mestfabriek

4 augustus 2014 om 12:37
nl
De gemeente Sint-Anthonis heeft een boze brief geschreven naar de provincie over de komst van een mestverwerkingsinstallatie naar Landhorst. Burgemeester en Wethouders maken zich zorgen over uitlatingen die gedaan zouden zijn door provinciebestuurder Johan van den Hout.
Geschreven door

Volgens de brief gaat het om uitlatingen die na een overleg enkele weken geleden zijn gedaan. De inwoners van Landhorst die bij dat overleg waren, zeiden erg geschokt en teleurgesteld te zijn. Veel inwoners zijn fel tegen de mestverwerkingsinstallatie.
'Raad niets te zeggen'Volgens de brief zou Van den Hout gezegd hebben dat de gemeenteraad niets te zeggen heeft over de vestiging van de mestverwerkingsinstallatie. Ook zou Van den Hout zich hebben laten ontvallen dat gezondheid er niet toe doet en dat hij daarop geen vergunning kan weigeren.
Ook zou Van den Hout gezegd hebben dat hij niet naast een soortgelijke fabriek in België zou willen wonen. Die fabriek heeft een capaciteit van 150.000 ton. De bewoners van de Belgische plaats hebben gezegd dat de vestiging van een fabriek van 500.000 ton in Landhorst geen goed idee is.
'Opnieuw vertrouwen'B en W van de gemeente Sint-Anthonis laten weten verontrust te zijn over wat de burgers uit het gesprek met Van den Hout hebben gehaald. Ze pleiten voor een herstel van vertrouwen, want beslissingen die overheden moeten nemen, dienen op uiterst zorgvuldige wijze plaats te vinden. Dit laat de gemeente weten in een toelichting op de brief. Ze meldt ook dat dat het gaat om signalen die haar hebben bereikt en dat het niet te zeggen is of de uitspraken letterlijk zo zijn gedaan.
Provinciebestuurder Van den Hout was niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.