Efteling start met bouw nieuwe achtbaan van 18 miljoen euro: divecoaster

4 augustus 2014 om 14:09
nl
De Efteling is begonnen met de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe attractie van 18 miljoen euro onder de werktitel 'divecoaster'. Het wordt een achtbaan met een val van 37,5 meter. De attractie komt naast de Vliegende Hollander.
Geschreven door

Werkzaamheden de komende maand zijn het afzetten van de plek met hekken en schuttingen, graafwerkzaamheden, het leggen van leidingen en het aanpassen van de infrastructuur in het park.
Aanpassingen in routeVoor de bouw worden sommige wandelpaden afgesloten en daarom moet de Efteling wat aanpassingen doen in de route. Na de zomer liggen de leidingen en is het terrein bouwklaar en gaat de schop in de grond.
De Efteling heeft negen maanden de tijd voor het bouwen van de achtbaan. Volgende zomer moet de nieuwe attractie open zijn. Tegen die tijd wordt ook het thema en de naam bekendgemaakt van de achtbaan.
Uitbreiding BosrijkDe Efteling is ook gestart met de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk. Het in december 2009 geopende park krijgt 400 extra bedden. Ook de uitbreiding van Bosrijk kost de Efteling ongeveer 18 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.