Binnen dag behandeld aan huidtumor in gezicht in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

4 augustus 2014 om 14:55
nl
Patiënten met huidkanker in het gezicht kunnen sinds kort binnen een dag worden behandeld in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. "Op één dag wordt de tumor verwijderd, het weefsel onderzocht en de wond gehecht. Aan het einde van de dag loopt de patiënt kankervrij naar buiten", aldus dermatoloog Rick Waalboer-Spuij van het ziekenhuis.
Geschreven door

Ad Tilemans is de eerste patiënt die op deze manier is behandeld. "Ik ben blij dat het in een halve dag gebeurd was. Voorheen was je hier vier dagen mee kwijt."
Hij schrok wel even toen het weefsel was weggehaald. "Het was een flinke wond boven mijn wenkbrauw, maar die is snel, goed en pijnloos genezen." Binnenkort worden een tweede en een derde patiënt op deze manier behandeld.
OperatietechniekDe snellere behandeling wordt Mohs' micrografische chirurgie genoemd. De operatietechniek is niet nieuw. Diverse ziekenhuizen, ook in Brabant, maken er al gebruik van. "De toepassing is dat wel voor de dermatologen van ons ziekenhuis", aldus dermatoloog Maarten Bastiaens.
Huidkanker komt bij steeds meer mensen voor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.