Sport maandag: zeven Brabanders naar EK atletiek in Zürich, Vos keert terug in Ladies Tour

4 augustus 2014 om 14:27
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: selectie EK atletiek en Marianne Vos.
Geschreven door

Vos keert terug in Ladies TourMarianne Vos zal begin september deelnemen aan de Boels Rental Ladies Tour. De wereldkampioene liet de Ladies Tour vorig jaar wegens rugklachten schieten. Nu ziet Vos de wedstrijd, die op 2 september van start gaat met een individuele tijdrit in Tiel, als onderdeel van haar voorbereiding op de WK wielrennen later die maand in het Spaanse Ponferrada.
Vos won de wedstrijd van 2009 tot en met 2012 vier keer op rij. Bij haar afwezigheid greep de latere wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk vorig jaar de zege. De Ladies Tour duurt tot en met 7 september.
Zeven Brabanders in EK-selectie atletiekTechnisch directeur Ad Roskam heeft zeven Brabanders opgenomen in de selectie voor het EK atletiek in Zürich. Discuswerper Eric Cadée uit Den Bosch en estafetteloper Bram Peters uit Heesch verdedigen de Brabantse eer bij de mannen.
Bij de vrouwen strijden Nadine Broersen (zevenkamp), Anouk Vetter (zevenkamp), Ruth van der Meijden (marathon), Melissa Boekelman (kogelstoten) en Sifan Hassan (1500 en 3000 meter), voor de medailles. De complete selectie bestaat uit 43 Nederlandse atleten: 22 mannen en 21 vrouwen. Het EK in Zürich duurt van 11 tot en met 17 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.