Zonnewagen Nuna rijdt tussen de big five in Safaripark Beekse Bergen

4 augustus 2014 om 15:54
nl
Tussen de giraffes, olifanten en neushoorns in Safaripark Beekse Bergen reed maandagochtend een zonnewagen rond. Het Nuon Solar Team oefende hier voor de langste zonnerace ter wereld.
Geschreven door

Op 27 september vindt in Zuid-Afrika de Sasol Solar Challenge plaats. Het Nuon Solar Team rijdt dan in acht dagen met zonnewagen Nuna van Pretoria naar Kaapstad. In die acht dagen legt het team zo'n 2000 kilometer af.
Om te ervaren hoe het als coureur van een zonnewagen is om oog in oog te staan met de big five, vond maandag een testsafari plaats.
Winnaar vorig jaarHet Nuon Solar Team, bestaande uit studenten van de TU Delft, heeft de zonnewagen gebouwd. Het innovatieve voertuig won al eerder een race. In 2013 tijdens de World Solar Challenge in Australië reed Nuna in vijf dagen al bijna 3000 kilometer op zonne-energie. De Nuna deed daar zo’n 33 uur over en het Nuon Solar Team is daarmee het snelste zonneraceteam ter wereld.
Tijdens die World Solar Challange in Australië viel ook het team van de TU Eindhoven in de prijzen met 'gezinsauto' Stella.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.