Video

Europese kampioenschappen paralympisch zwemmen in Eindhoven: 'Dit is de kers op de taart'

4 augustus 2014 om 18:33
nl
Deze week wordt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven het Europees kampioenschap paralympisch zwemmen gehouden. Het is het grootste paralympische sportevenement van dit jaar. 382 deelnemers uit 40 landen strijden om de titels in de verschillende disciplines.
Geschreven door

Paul van den Heuvel, toernooidirecteur ziet de paralympische sport snel evalueren. "Bij het WK in 2010 deed je mee omdat je gehandicapt was en nu ben je een topsporter die gehandicapt is. Het zijn allemaal professionele sporters, die fulltime met hun sport bezig zijn."
Gouden medailleMichael Schoenmaker uit Breda is met zijn 31 jaar een ervaren deelnemer. Hij won in 2012 in Londen een gouden medaille op de 50 meter schoolslag.
"Dit EK in eigen land is heel speciaal. Nederland benadert de paralympische sport erg serieus. We trainen iedere dag om dit niveau te halen. Voor dit toernooi heb ik het hele jaar getraind. Dit is de kers op de taart, nu moet ik pieken."
DebutantVoor de 17-jarige Manon Vermariën uit Roosendaal is dit haar eerste grote toernooi: "Een hele ervaring, erg spannend, nu moet ik presteren tussen alle grote zwemmers die hier zijn."
Nederland pakte op de eerste dag van het EK twee gouden en twee zilveren medailles. Het toernooi duurt tot komende zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.