Video

In 53 jaar twee caravans versleten in Zoutelande, Oisterwijkers verslaafd aan Zeeuwse kust

5 augustus 2014 om 01:11
nl
Het echtpaar Piet en Agaath Keukens uit Oisterwijk krijgt geen genoeg van de Zeeuwse badplaats Zoutelande. Het tweetal brengt daar sinds 1961 de zomer door, dit jaar voor de 53ste keer. "Uiteindelijk denk ik dat we gezien onze leeftijd heel langzaam aan het afbouwen zijn."
Geschreven door

Piet en Agaath vertellen tegen Omroep Zeeland dat de provincie Zeeland alles heeft wat ze maar wensen: zon, zee, strand en een weids uitzicht. Het warme en fijne Zeeuwse zand maakt het plaatje voor ze compleet. "Mooier dan hier kun je niet treffen", zo legt Piet uit. De laatste jaren brengen de twee dan ook maanden door op hun favoriete camping, Valkenisse. Van april tot oktober zijn ze er te vinden.
Het echtpaar versleet in alle jaren twee caravans en maakte een naamsverandering van de camping mee. Piet: "Of het nu beter is geworden? Dat is een kwestie van aanpassen. Ik probeer samen met Agaath de tijd goed door te brengen, zoals het bij deze tijd past."
Niet voor eeuwigHet vieren van de vakantie in Zeeland is helaas niet voor eeuwig, realiseren de Keukens zich. Als het niet meer is op te brengen, blijven ze in de zomermaanden in Oisterwijk. "Uiteindelijk denk ik dat we heel langzaam aan het afbouwen zijn en dat er een moment komt dat we de boel gaan verlaten", concludeert Piet.
De 88-jarige Agaath probeert dat definitieve moment nog even uit te stellen. Ze loopt nog altijd zelf naar het strand, al is ze niet meer zo snel meer. Agaath vindt het lastig als ze écht weg moet uit haar favoriete provincie. “Ik zal er een traantje om laten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.