'Terreur van schijtende meeuwen en kauwen in Bergen op Zoom'

5 augustus 2014 om 10:39
nl
Ze krijsen, schijten alles onder en verjagen kleinere vogels. De meeuwen en kauwen in Bergen op Zoom zouden in toenemende mate voor overlast zorgen. Gemeenteraadslid Louis van der Kallen zinspeelt dan ook op gepaste maatregelen.
Geschreven door

Het loopt door de komst van de gewraakte vogels langzaamaan uit de hand. “Wat je daardoor ziet is dat kleinere vogels, die ook in de stad horen, verdwijnen. De meeuwen en kauwen roven nesten leeg, eten eieren op en vangen de kleintjes”, vertelt het gemeenteraadslid.
'Meeuwen steeds slimmer'Van der Kallen zag naar eigen zijn geliefde stad binnen twee jaar ten onder gaan aan de terreur van de vogels. Die zouden er steeds meer zijn, omdat inwoners onzorgvuldig zouden zijn met afval. Van enige romantiek aan het water, met de meeuwen op de achtergrond, is al lang geen sprake meer. “Ze horen er wel, maar ze zijn de afgelopen tien jaar slimmer geworden als het gaat om het inbreken in vuilnisbakken.”
Volgens het raadslid van de Bergse Sociaal Democraten begint de oplossing bij de bewoners van Bergen op Zoom. “Vegen is duur. Beter is om mensen op te voeden en ze te zeggen dat ze niet zomaar dingen op straat moeten gooien.”
Afsluitbare bakkenVan der Kallen heeft vragen gesteld aan B en W. Hij wil via een campagne de bewoners bewust maken van het probleem. Daarnaast stelt hij voor om met afsluitbare bakken te komen, zodat meeuwen en kauwen niet meer bij het afval kunnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.