Audi in Genderen gestolen na proefrit, achtergelaten identiteitskaart van onschuldige man

5 augustus 2014 om 16:14
nl
De garagehouder uit Genderen die dinsdag een kopie online had gezet van een identiteitsbewijs van een man uit Utrecht, heeft dezelfde dag met de desbetreffende man gesproken. Het identiteitsbewijs werd maandagavond ingeleverd door iemand die een proefrit wilde maken met een Audi RS4. De bestuurder en de auto keerden vervolgens niet terug. Volgens de man uit Utrecht is zijn identiteitsbewijs gestolen en heeft hij niets met de diefstal te maken.
Geschreven door

De auto heeft een verkoopwaarde van 31.000 euro. Eigenaar Arie Thur zette dinsdagmorgen het identiteitsbewijs online, in de hoop dat de man uit Utrecht zou worden gevonden.
“We wijzen de persoon niet aan als dader, want dat is niet onze taak. Maar we willen wel graag in contact komen met hem”, vertelde Thur eerder tegen Omroep Brabant. Dat doel is dus bereikt omdat de garagehouder met de man heeft gesproken.
PolitieonderzoekThur heeft de afbeelding van de identiteitskaart van Facebook verwijderd. De politie gaat wel verder met het onderzoek naar de verdwenen auto.
ReactiesEen dag nadat de auto verdween, kreeg Thur verschillende reacties op de foto’s die online staan. “Mensen met een soortgelijke auto die ook is gestolen, reageerden dinsdagochtend meteen."
Nadat de proefrijder uit Genderen was vertrokken, tankte hij met de auto rond zes uur bij een pompstation in Giessen. Dat deed hij zonder te betalen, meldt het AD. Vervolgens zijn de bestuurder en de auto nergens meer gezien. “We hebben aangifte gedaan. Het is nu aan de politie om ermee aan de slag te gaan.”
Thur vreest dat de auto gebruikt zal worden voor een overval of andere criminele activiteiten. De wagen heeft het kenteken 91-XN-KV.
Geen twijfelsMensen die een proefrit willen rijden, moeten een formulier invullen en een kopie van het identiteitsbewijs achterlaten. "Gevoel speelt ook een rol. De verkoper had maandagavond geen reden om te twijfelen aan de man die de auto heeft meegenomen."
Thur overweegt om dat protocol aan te passen. “Misschien gaan we in de toekomst wel meerijden bij sommige proefritten. Daar denk ik nu wel over na.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.