Video

Dag winkel! Laatste supermarkt verdwijnt uit dorpskern Langenboom

5 augustus 2014 om 13:56
nl
De buurtwinkel in Langenboom verdwijnt uit de dorpskern. De supermarkt bleek niet voldoende klanten in de winkel te krijgen. Met het stoppen van de dagwinkel verdwijnt ook zo een beetje de laatste winkel uit het dorp.
Geschreven door

Eigenaar Willem Leissner vindt het ontzettend jammer dat hij na elf maanden alweer de deuren van de winkel moet sluiten. "Bewoners en de dorpsraad hebben gevochten voor het behoud van een supermarkt in Langenboom, maar er kwamen gewoon echt niet genoeg klanten.
"Om de winkel in leven te houden, hadden we ongeveer duizend klanten per week nodig", vertelt Leissner. "Er kwamen er maar achthonderd."
Snel even op de fiets je boodschappen doenOok de vaste klanten van de winkel vinden het ontzettend jammer. "Je kon gewoon op de fiets nog snel even wat boodschapjes halen", vertelt een jongere vrouw die nog snel even binnenloopt. "De grotere boodschappen deed ik al wel in Mill of Zeeland, maar als je dan wat was vergeten, flitste je even binnen."
En ook een oudere mevrouw betreurt de sluiting van de buurtwinkel. Ik kwam hier drie keer in de week en was een vaste klant. Ik vind het echt jammer dat ik mijn boodschappen nu ergens anders moet doen. Langenboom zonder supermarkt, het zal wennen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.