Kritiek bij tentoonstelling Sjanzjee in Krabbegat: 'Betrek meer vrouwen bij Vastenavond'

BERGEN OP ZOOM - Kunstenares Aagje Pel uit Bergen op Zoom maakt een duidelijk statement op de zondagmiddag geopende tentoonstelling Sjanzjee in stadspaleis de Markiezenhof. Pel vindt dat er meer vrouwen betrokken moeten worden bij Vastenavond: “Het zijn allemaal mannen, Prinsen, Narren, het is tijd voor verandering!
Twintig Bergse kunstenaars tonen hun carnavalesk kunstwerk de komende vier weken in de Markiezenhof. Ze staan naast de historische kunstwerken. Een bijzondere combinatie die volgens Prins Nilis III van Krabbegat heel goed bij de rijke traditie van Vastenavond past.

Anti discriminatie
De tentoonstelling is door Aagje Pel dus aangegrepen voor een kritische noot. In haar kunstwerk wordt de prins op een billboard afgebeeld naast een anti discriminatie poster.  

De reacties zijn volgens Pel zowel negatief als positief: “Sommige vrouwen zeggen dat ze het wel prima vinden zo”.

Volle bak
Sjanzee lijkt bij de opening al een succes te zijn. Bij de opening van Sjanzee was de Markiezenhof zondagmiddag afgeladen vol.

Er kon geen mens meer bij en deuren moesten worden gesloten. Het publiek kon de tentoonstelling Sjanzjee zeer waarderen.

Wil je carnaval bij Omroep Brabant vieren? Hier lees je hoe je dat kunt doen!

Voor meer informatie over het mooiste feest van Brabant, neem je een kijkje op onze themapagina: omroepbrabant.nl/carnaval