Video

Ruud Swinkels zit werkloos thuis na succesvol jaar bij Willem II: 'Ik snap het zelf ook niet'

5 augustus 2014 om 16:22
nl
Ruud Swinkels was vorig seizoen de minst gepasseerde doelman in de Jupiler League. Mede daardoor promoveerde Willem II naar de eredivisie. Maar Swinkels (27) mocht niet bij de Tilburgse club blijven en zit sindsdien werkloos thuis.
Geschreven door

Waarom hij bij Willem II moest vertrekken, weet Swinkels nog altijd niet. "De exacte reden blijft gissen. Ik kreeg alleen te horen dat ze een doelman zochten met eredivisie-ervaring." De Tilburgers kozen voor Kostas Lamprou, die komend seizoen wordt gehuurd van Feyenoord.
'Ik ben niet minder dan Lamprou'"Lamprou heeft zo'n beetje al zijn wedstrijden in het tweede van Feyenoord gespeeld", aldus Swinkels. "In de eredivisie heeft hij nauwelijks ervaring. Ik vind mezelf ook niet minder dan hem. Maar goed, ik ga er niet over en moet mezelf er maar bij neerleggen."
Swinkels had er vertrouwen in dat er wel een andere club voor hem zou komen. "Ik heb gisteren nog met mijn zaakwaarnemer gebeld", zegt hij. "Ook toen kreeg ik te horen dat er nog geen concrete belangstelling voor mij was."
Angelo Simone gooit roer omAngelo Simone zat in hetzelfde schuitje als Swinkels, maar hij pakt het anders aan. De Belg, woonachtig in Berghem,  speelde vier seizoenen voor FC Oss. Vorig jaar kwam hij zonder club te zitten. "Vorig jaar had ik helemaal niks,  ik had geen werk, ik had geen voetbal, dan val je eigenlijk in een diep gat. En nou niet."
Simone koos voor een maatschappelijke carrière, hij is beveiliger. "Met mijn werk had ik afgesproken dat ik een vroege ochtenddienst zou draaien tot half twee, maar in het betaald voetbal moet je een uur voor aanvang van de training aanwezig zijn en daar botste het al." 'Ik sta te popelen'Swinkels probeert ondertussen positief te blijven. "Hopelijk komt er nog een club. Ik probeer wat voor mezelf te trainen om fit te blijven. Als ik ergens terecht kan, wil ik er ook meteen staan. Ik mis het voetballen enorm en sta echt te popelen om weer aan de slag te gaan."
Swinkels speelde eerder voor FC Eindhoven. Ook stond hij onder contract bij PSV en SC Cambuur, maar daar kwam hij niet officieel voor in actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.