Eindhovense dames willen met REM40 de wereld mooier maken: ‘Waarom zou je zomaar kleding weggooien?’

5 augustus 2014 om 17:00
nl
Ze willen de wereld een stukje mooier maken. De Eindhovense dames Femke van Werde en Wieteke Brocken zijn daarom gestart met het project REM40, een duurzame kledinglijn. Van gebruikte stoffen en kleren maken de vrouwen nieuwe jurken, geïnspireerd op kleding uit de jaren veertig.
Geschreven door

“We willen mensen laten zien dat gebruikte materialen opnieuw gebruikt kunnen worden”, vertelt Femke. “Waarom zou je kleding weggooien als je er nog iets heel moois en nuttigs van kan maken?”
Gedeelde passieEn dus besloten Femke en Wieteke twee jaar geleden om het project REM40 te starten. “We hebben een gedeelde passie voor duurzaamheid, hergebruik en mode. Het project draaien we in onze vrije tijd, dus er ging wat tijd overheen voordat we het uiteindelijk konden lanceren. Eindhoven is dit jaar zeventig jaar bevrijd. Daardoor vielen de puzzelstukjes nu op zijn plaats.”
De jurken van REM40 zijn geïnspireerd op de jaren veertig. Thema’s als bevrijding uit de crisis, hergebruik en kunstgevoel voeren  de boventoon. Alle jurken worden met de hand gemaakt. “In eigen land, onder goede arbeidsomstandigheden”, vult Femke aan. “We hebben nu vijftien jurken gemaakt.”
CrowdfundingFemke en Wieteke zijn een crowdfunding actie gestart om het project te steunen. Binnen 38 dagen moet 7000 euro worden opgehaald om REM40 definitief te lanceren. De teller stond dinsdag op 1715 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.