Crowdfunding om veteranen naar Eindhoven te halen om zeventig jaar bevrijding te vieren - Omroep Brabant

Crowdfunding om veteranen naar Eindhoven te halen om zeventig jaar bevrijding te vieren

6 augustus 2014 om 01:56
nl
Op 18 september is het zeventig jaar geleden dat Eindhoven werd bevrijd, net als een groot gedeelte van Brabant. Zoals elk jaar wordt dit in Eindhoven groots herdacht. De Stichting 18 September start zelfs een crowdfundingactie om enkele veteranen naar Nederland te halen. De initiatiefnemers willen daarmee 15.000 euro inzamelen.
Geschreven door

Voorzitter van de Stichting 18 september, Raymond van de Wouw, zet alles op alles om de veteranen in Eindhoven te krijgen. "Het is een van de laatste keren dat er echt veteranen bij kunnen zijn vanwege de hoge leeftijd. De kans is vrijwel nul dat ze er over vijf jaar nog zijn. Het gaat om mensen van boven de negentig."
'Met de pet rond'De Stichting 18 September heeft acht veteranen opgespoord. "Zes Amerikanen, van wie er vijf kunnen komen, en twee Britten. Die laatste twee waren er ook bij op D-Day en de bevrijding in Eindhoven. Ze zouden er graag bij willen zijn, maar dat kost geld. Daarom zijn we geld aan het inzamelen om de veteranen en hun begeleiders hier naartoe te krijgen."
In totaal is zo'n 15.000 euro nodig. "Je kan betalen via een betaalknop op Facebook of op de site Stichting18september.nl. Hierbij kan je zelf kiezen hoeveel je overmaakt. Als je minimaal 3,50 euro overmaakt, maak je kans op diverse prijzen zoals een ontmoeting met de veteranen." Donaties kunnen ook worden gedaan via NL 77RABO 0188268782.
Verhalen op sociale mediaTer voorbereiding van de viering, kan je vanaf 1 september verhalen van drie veteranen uit Engeland, de Verenigde Staten en Duitsland volgen via sociale media. Vorig jaar twitterde een fictieve Nederlandse soldaat zijn verhaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.