'Meer bezoekers binnenstad Eindhoven sinds komst Primark' - Omroep Brabant

'Meer bezoekers binnenstad Eindhoven sinds komst Primark'

6 augustus 2014 om 09:21
nl
Het lijkt erop dat de komst van een vestiging van de Ierse winkelketen Primark de binnenstad van Eindhoven op stelten heeft gezet. Er komen door de winkel tot wel twintig procent meer bezoekers naar het centrum.
Geschreven door

Dat blijkt uit onderzoek van Strabo en Experian-Footfall, die in opdracht van de gemeente telcamera's hebben opgehangen in de Piazza. Hoewel de camera's zo'n tweehonderd meter van de Primark hangen, zouden de effecten van de komst van de winkel zich volgens de onderzoekers duidelijk aftekenen.
Meer voorbijgangersSinds de opening van de Primark in november vorig jaar tot juli dit jaar zou het aantal voorbijgangers bij de Piazza structureel zijn toegenomen. Volgens Strabo en Experian-Footfall, die geen absolute aantallen noemen, gaat het om dertien tot twintig procent meer bezoekers dan voor het openen van de winkel het geval was. Ook in andere steden met een Primark signaleren zij eenzelfde trend.
De onderzoekers kunnen nog niet zeggen of andere winkels vlakbij ook profiteren van de komst van de Primark in Eindhoven, waar klanten in het begin voor in de rij stonden. Die effecten zijn nog niet gemeten.
Groot, groter, grootstOp dit moment is de Eindhovense Primark de grootste van Nederland, met een winkeloppervlakte van 7300 vierkante meter. Den Haag en Amsterdam krijgen in de toekomst grotere vestigingen. Die van Amsterdam zou 12.000 vierkante meter groot worden. Dat is alleen niets vergeleken met Birmingham, waar Primark een compleet winkelcentrum kocht van 76.000 vierkante meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.