Onzeker of ontslagen bij ZuidZorg Veldhoven en Savant Helmond doorgaan na uitspraak UWV

6 augustus 2014 om 10:10
nl
Het is helemaal niet zeker of de honderden aangekondigde ontslagen bij zorginstellingen ZuidZorg in Veldhoven en Savant in Helmond doorgaan. Het UWV accepteert namelijk geen ontslagen die worden gebaseerd op de verwachting dat omzet kan wegvallen wegens aanbestedingen van werkzaamheden.
Geschreven door

Dat meldt het ED woensdag. ZuidZorg kondigde in december vorig jaar aan te moeten bezuinigingen. In het ergste geval verdwijnen een paar honderd voltijdsbanen. In juni van dit jaar maakte Savant bekend dat 250 van de 1950 banen zullen verdwijnen.
Vrees voor omzetverliesDe reden voor de aangekondigde ontslagen is dat beide zorginstellingen vrezen dat bezuinigingen op de thuiszorg zullen leiden tot omzetverlies. Om die reden wees UWV Noord een aanvraag voor collectief ontslag van tweehonderd medewerkers bij zorgaanbieder Alliade in Heerenveen af. De kans is dus aanwezig dat UWV Zuid, dat de ontslagen van ZuidZorg en Savant in behandeling neemt, het voorbeeld van UWV Noord volgt.
Savant moet de ontslagaanvragen nog bij het UWV indienen. Intern is zowel bij ZuidZorg als Savant bekend welke medewerkers het veld moeten ruimen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.