Natuurorganisatie Namiro tegen komst windmolens bij Ossendrecht: ‘De wieken slaan vleermuizen dood'

6 augustus 2014 om 11:10
nl
Natuurorganisatie Namiro in Ossendrecht gaat de komst van vijf windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal bij dat dorp juridisch aanvechten. Dat laat voorzitter Jim de Blank woensdag weten. Volgens hem is de komst van de windmolens schadelijk voor met name vleermuizen.
Geschreven door

“Er zitten veel vleermuizen in dit gebied”, vertelt De Blank. “Die zijn beschermd. Maar de windmolens slaan de vleermuizen dood.” Ook vindt de voorzitter dat de komst van windmolens ‘in zo’n mooi gebied te veel van het goede is’.
'Net zo hoog als Euromast'“Ik ben niet tegen alternatieve energie, maar ik kan het niet eens zijn met vijf windmolens die 180 meter hoog zijn. Dat is bijna net zo hoog als de Euromast in Rotterdam”, legt De Blank uit.
De rechtbank in Breda liet de minister van economische zaken in 2012 opnieuw onderzoek doen naar windmolens in Heijningen. Daar kwamen te veel vleermuizen om het leven door wieken van de windmolens. Dat is een overtreding van de Flora- en Faunawet. De Blank spreekt van een soortgelijke situatie als de vijf windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal komen.
Raad van StateAls de rechter de komst van de windmolens nu wel goedkeurt, overweegt De Blank om naar de Raad van State te stappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.