Video

Luchtballon landt in weiland in Waalwijk: koeien rennen in schrikdraad en boer is boos

6 augustus 2014 om 12:06
nl
Een landing van een luchtballon met twintig passagiers in een weiland in Waalwijk zorgde dinsdagavond voor een hoop opschudding.
Geschreven door

De boer van het weiland aan de Overstortweg was boos, omdat een twintigtal koeien in het weiland door de landing in paniek raakte.
Koeien hadden snijwondenEen aantal van hen was het prikkeldraad ingerend en verwondde zichzelf daarbij. Volgens de politie hadden minstens drie koeien snijwonden, één koe liep mank. De boer zag het gebeuren en ging met zijn zoons verhaal halen bij de ballonvaarder.
Volgens de politie verklaarde de ballonvaarder dat de wind tegenviel en dat hij geen andere keus had dan te landen in het weiland.
Gespannen sfeerDe discussie tussen de ballonvaarders en de boer en zijn zoons liep hoog op en de sfeer was gespannen. De politie werd erbij gehaald. Volgens de ballonvaarder was een van de zoons emotioneel geworden en had hem uitgescholden.
In bijzijn van agenten werden de gegevens uitgewisseld om de schade af te handelen. Uiteindelijk is alles in rustig overleg uitgesproken.
De boer en het bedrijf achter de ballonvaart hebben nog geen reactie kunnen geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.