Vakantiepark Prinsenmeer Asten over ziektegevallen: ‘Er wordt veel gekletst, vooral bij toiletten’ - Omroep Brabant

Vakantiepark Prinsenmeer Asten over ziektegevallen: ‘Er wordt veel gekletst, vooral bij toiletten’

6 augustus 2014 om 14:11
nl
De hygiëne op vakantiepark Prinsenmeer in Asten is niet slecht. Dat vertelt een woordvoerder van het park woensdag tegen Omroep Brabant. “Er is wat onrust op de camping, maar dat komt ook door de mensen zelf. Vooral bij de toiletten wordt veel gekletst.”
Geschreven door

Ruim zestig vakantievierders kregen de afgelopen week gezondheidsklachten tijdens hun verblijf op het park. Het gaat om milde maag-darmklachten als braken en diarree. Een kind werd kort opgenomen in het ziekenhuis.
'Haren in douchebakken'Robbert Ronday, hospitality manager bij de Oostappen Groep waar Prinsenmeer onder valt, ontkent niet dat er een virus heerst, maar hij weerspreekt dat de hygiëne op het park onder de maat is. “Bezoekers vragen zich af waar het virus vandaan komt, maar dat doen wij ook. We staan met onze rug tegen de muur.”
Een van de bezoekers is ontevreden over de hygiëne op het park. “De wc’s zijn vies, douchebakken liggen vol met haar. En het braaksel van zieke kinderen ligt nog in de gebouwen. Ze maken woensdag meer schoon dan dinsdag, maar of het helpt weet ik niet.”
'Te weinig sanitaire gebouwen'Volgens een andere bezoeker zijn er te weinig sanitaire gebouwen voor de hoeveelheid mensen op Prinsenmeer. Ronday is het hier niet mee eens. “We hebben vier grote sanitaire gebouwen met genoeg wc’s en douches. Natuurlijk is het spitsuur tussen acht uur en halftien, maar mensen hebben zelf ook verantwoordelijkheid om het schoon te houden. Even met de toiletborstel door het toilet na gebruik of etensresten uit de gootsteen halen na het afwassen. Dat kunnen we niet ieder moment van de dag controleren.”
Blauwalg in buitenplasIn opdracht van de provincie wordt er verder gecontroleerd of blauwalg aanwezig is in de buitenplas, want het vermoeden bestaat dat hier sprake van is. De uitslag van die test volgt donderdag. Blauwalg veroorzaakt vergelijkbare klachten die de tientallen bezoekers van Prinsenmeer kregen.
Maar Ronday ontkent dat er sprake is van blauwalg, ook al moet de provincie daar nog uitsluitsel over krijgen. “Dinsdag is op drie punten het water gecontroleerd. Die testen waren positief. Er is geen blauwalg. Daarna is nog een hercontrole gedaan”, vertelt Ronday.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.