Video

Zeven Brabantse sporters gaan naar China voor Jeugd Olympische Spelen

6 augustus 2014 om 20:06
nl
Zeven Brabantse sporters nemen later deze maand deel aan de Jeugd Olympische Spelen. In Nanjing (China) mogen dan sporters in de leeftijd van veertien tot en met achttien jaar laten zien wat ze waard zijn.
Geschreven door

Er wordt gestreden in alle officiële Olympische disciplines. Brabant wordt vertegenwoordigd door de zwemmers Kyle Stolk uit Eindhoven en Maaike de Waard uit Eindhoven, triathlete Kirsten Nuyes uit Putte, hockeysters Frédérique Matla uit Valkenswaard en Karlijn Adank uit Bergen op Zoom, handboogschutter Jan van Tongeren uit Ravenstein en golfer Lars Keunen uit Deurne.
'Nummer één van de wereld'Keunen ziet zichzelf als een kanshebber voor een medaille. "Ik kan me op een goede dag meten met de wereldtop. Daar ben ik van overtuigd", zo stelt hij. De Deurnenaar is ambitieus. "Mijn doel is nummer één van de wereld te worden."
Handboogschutter Van Tongeren wil ook verder komen als sporter en droomt al van deelname aan de 'grote' Olympische Spelen in 2016. "Ik ben goed in deze sport. Dat komt vooral omdat ik met spanning en druk kan omgaan."
Het is de tweede keer dat er Jeugd Olympische Spelen worden gehouden. De vorige keer was in 2010 in Singapore. Er worden bij deze editie 3800 sporters uit 205 landen verwacht.
De Spelen zijn dit jaar van 16 tot en met 28 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.