Campinggasten Prinsenmeer Asten wijten gezondheidsklachten aan slechte hygiëne

6 augustus 2014 om 19:48
nl
Bezoekers van vakantiepark Oostappen Prinsenmeer in Asten wijten de gezondheidsklachten bij ruim zestig bezoekers aan slechte hygiëne op het park. “De wc’s zijn vies en douchebakken liggen vol met haren”, vertelt een van de campinggasten.
Geschreven door

“Braaksel en poep van zieke kinderen liggen nog in de toiletten. Ze maken woensdag meer schoon dan dinsdag, maar of het helpt weet ik niet”, vervolgt de vrouw haar verhaal.
Koekenpan vol haarEen andere campinggast sluit zich aan bij haar verhaal. “Het is niet heel schoon hier. De wc blijft lopen en in een kastje vonden we een koekenpan met een pluk haar. Ook was onze douche kapot.”
Een kind werd kort opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels maakt het meisje het weer goed. “Zaterdag zijn we op het park aangekomen. Maandagavond werd mijn dochter heel erg ziek en moest ze naar het ziekenhuis”, vertelt de moeder van het meisje.
'Te weinig sanitaire gebouwen'Volgens een andere bezoeker zijn er te weinig toiletten en douches voor de gasten van Prinsenmeer. “De hygiëne kan beter. Als je maar één gebouw met vier wc's en douches hebt voor een paar honderd mensen is dat veel te weinig.”
Robbert Ronday van het vakantiepark spreekt dit tegen. “We hebben vier grote sanitaire gebouwen met genoeg wc’s en douches. Natuurlijk is het spitsuur tussen acht uur en halftien, maar mensen hebben zelf ook verantwoordelijkheid om het schoon te houden. Even met de toiletborstel door het toilet of etensresten uit de gootsteen halen na het afwassen. Dat kunnen we niet ieder moment van de dag controleren.”
Doodziek na het zwemmenRoger Bisschops staat met zijn vrouw en zes kinderen ook op het vakantiepark. Het gezin huurt voor een week een stacaravan. "Zaterdag hebben vier van mijn kinderen in het buitenbad gezwommen. Daarna zijn ze alle vier doodziek geworden. Ze moesten allemaal overgeven en ze hadden diarree. Omdat wij in een stacaravan zitten, maken we geen gebruik van openbare toiletten en douches. Dus dan moet het probleem wel in het water zitten."
Omdat zijn kinderen ziek werden na het zwemmen, besloot Bisschops om bij de receptie te informeren naar de gezondheidsklachten op het park. "Daar kreeg ik te horen dat het gewoon om een griepje gaat dat op het park heerst." Zijn kritiek betreft vooral de povere voorlichting vanuit de parkleiding.
De provincie vermoedt dat er blauwalg in het water zit. De uitslag van het onderzoek naar blauwalg wordt donderdag aan het eind van de ochtend verwacht. In de zwemvijver van het Oostappen Vakantiepark Zilverstrand in het Belgische Mol geldt sinds woensdag een zwemverbod. Hier is mogelijk blauwalg aangetroffen. De gemeente Mol spreekt van een 'verdachte drijflaag', die is vastgesteld in het water van het vakantiepark.
Brief van de campingeigenaarWoensdag aan het eind van de middag heeft de Oostappengroep een brief aan alle campinggasten gestuurd, waarin de situatie betreurd wordt. Volgens de campingeigenaar komen de gezondheidsklachten van een aantal gasten door een virus. Blauwalg is bij diverse eigen onderzoeken niet aangetroffen in het oppervlaktewater.
Onderzoek van de GGD zou volgens de brief hebben uitgewezen dat de problemen ook niet zijn terug te voeren tot de hygiëne van de sanitaire voorzieningen. Toch is het aantal schoonmaakbeurten van de toilet- en doucheruimten vergroot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.