'Ontslag van 140 mensen bij ZuidZorg gaat hoe dan ook door'

6 augustus 2014 om 18:03
nl
Het ontslag van 140 mensen bij zorginstelling ZuidZorg in Veldhoven zal hoe dan ook door moeten gaan. Dat zegt bestuurder Charles Laurey van ZuidZorg, dat zorg verleent in Eindhoven en omliggende gemeenten. Hij reageert daarmee op het nieuws dat het UWV waarschijnlijk nog geen ontslagvergunning zal verlenen.
Geschreven door

UItkeringsorganisatie UWV vindt dat veel ontslagaanvragen te vroeg komen. Zorginstellingen kunnen per gemeente inschrijven op zorgtaken. "Zolang die aanbestedingen nog lopen, verlenen we nog geen ontslagvergunning," zegt woordvoerder Azarja Gutter van het UWV.
Minder werkDe aanbestedingsprocedure in Eindhoven loopt nog. "Pas als die helemaal afgelopen is, weet je hoeveel personeel je nodig hebt," aldus Gutter. Charles Laurey van Zuidzorg zegt dat hij zeker weet dat er na 1 januari minder werk is. "Dat heeft alles te maken met bezuinigingen in de zorg, en dan zorg je als goed werkgever dat je daarop voorbereid bent."
OnrustBij Zuidzorg is de onrust onder het personeel toegenomen na de berichten over de opstelling van het UWV. "Mensen krijgen weer hoop, dat is logisch," zegt Laurey, "maar het staat echt vast dat we afscheid moeten nemen van deze 140 mensen, daar is helaas niets aan te doen." Naar verwachting zal het UWV deze of volgende week een beslissing nemen over de ontslagaanvraag van ZuidZorg.
Vanaf 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg aan bijvoorbeeld zieken en ouderen. Omdat er tegelijk ook bezuinigd wordt op de zorg gaan de meeste zorginstellingen ervan uit dat ze hun bedrijven moeten inkrimpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.