Emile Roemer en Albert Verlinde zeggen 'nee' tegen jodenhaat in Nederland

7 augustus 2014 om 09:23 • Aangepast 24 april 2020 om 16:01
nl
'Geen excuus voor Jodenhaat'. Deze opvallende woorden prijken donderdagochtend boven een paginagrote oproep van tientallen bekende Nederlanders in De Telegraaf. Onder hen zijn SP-leider Emile Roemer uit Boxmeer en tv-presentator Albert Verlinde uit Cromvoirt. Ze vinden dat antisemitisme in Nederland onder geen voorwaarde is te tolereren.
Geschreven door

Tot de ondertekenaars behoren verder de bekende Brabanders: Marc van der Linden, Cornald Maas en Jan Marijnissen. Samen met bijvoorbeeld Louis van Gaal, Youp van 't Hek, Jort Kelder, Peter R. de Vries en Gerrit Zalm vinden zij dat 'iedereen in Nederland veilig en in vrede moet kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden'.
De oproep wordt gedaan naar aanleiding van de strijd tussen Israel en Hamas die ook in Nederland steeds vaker wordt 'uitgevochten'. Met scheldpartijen en bedreigingen op straat als gevolg. Dit ook tegen Nederlandse Joden.
'Jodenhaat? Nee!'Kritiek op Israel is volgens de ondertekenaars van de oproep 'oké', maar tegen jodenhaat zeggen ze 'nee!'. De man van Albert Verlinde, Onno Hoes, is zelf joods.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.