Meer auto's gestolen in West-Brabant, forse daling in Oost-Brabant

7 augustus 2014 om 12:21
nl
In Oost-Brabant zijn in de eerste zes maanden van dit jaar veel minder auto’s gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. In de regio West-Brabant/Zeeland nam het aantal gestolen auto’s juist iets toe. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.
Geschreven door

In Oost-Brabant werden van januari tot en met juni dit jaar 503 auto’s gestolen tegenover 568 auto’s in het eerste halfjaar van 2013: een afname van elf procent. In de regio Zeeland/West-Brabant werden in dezelfde periode 449 auto’s gestolen, elf meer dan een jaar eerder. Een toename van 2,5 procent.
In heel Nederland nam het aantal gestolen auto’s in de eerste zes maanden van het jaar af met 4,4 procent. In totaal werden bijna 5500 auto’s gestolen.
Landrover Evoque meest gewildOp basis van de cijfers concludeert de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit dat de gezamenlijke aanpak van autodieven werkt. Gestolen auto’s worden volgens de stichting sneller internationaal gesignaleerd, beveiliging is steeds beter en ook importeurs van auto’s nemen steeds meer maatregelen om diefstal van hun merk te voorkomen.
Rijd je in een Landrover Evoque dan is de kans het grootst dat je auto wordt gestolen. Verder blijkt uit de cijfers dat autodieven steeds vaker nieuwe auto’s meenemen. Van alle gestolen auto’s wordt overigens 38 procent teruggevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.