Oud-voetballer Gerald Vanenburg verdacht van bedreigen van ex-vrouw en haar nieuwe vriend

7 augustus 2014 om 17:03
nl
Oud-profvoetballer Gerald Vanenburg wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend. Ook zou hij de man hebben geslagen.
Geschreven door

De 50-jarige Vanenburg werd op 3 mei ’s nachts aangehouden in het Eindhovense stadsdeel Stratum. Hij werd overgebracht naar een politiebureau en heeft daar vastgezeten voor verhoor.
De politie kwam in actie, nadat was gemeld dat bij het huis van zijn ex-vrouw een ruit was vernield. De dader zou via dat raam zijn binnengedrongen. Agenten troffen binnen een man aan en dat was Vanenburg.
Hij zou in het huis bovendien de nieuwe vriend van zijn voormalige echtgenote hebben bedreigd en mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan ook aangifte. De vrouw deed aangifte van vernieling en ze verklaarde ook dat ze door Vanenburg was bedreigd.
Actief als trainer en spelerVanenburg speelde voor onder meer Ajax, PSV en het Nederlands elftal. Zijn bijnaam was ‘Vaantje’. Hij besloot zijn actieve carrière in 2000 bij de Duitse Bundesligaclub 1860 München. Daarna was hij als trainer werkzaam bij onder meer Helmond Sport, Eindhoven en Willem II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.