Video

Het leven begint bij zestig: Joop en Aukje zijn pleegouders geworden van Nance

27 januari 2015 om 20:08 • Aangepast 24 april 2020 om 22:59
nl
De zestigers Joop en Aukje van Berkel uit Waalwijk zijn opnieuw vader en moeder geworden. Afgelopen weekend hebben ze labradoedel Nance opgehaald bij geleidenhondenschool Herman Jansen in Almere. Eén jaar lang gaan Joop en Aukje aan de slag als pleegouders van de nog zeer jonge Nance, die uiteindelijk als blindegeleidehond aan de slag zal gaan.
Geschreven door

Honden hebben Joop en Aukje altijd gehad, maar nu ze in de zestig zijn twijfelden ze of ze nog wel aan een nieuwe hond wilde beginnen. "Gemiddeld wordt een hond tussen de tien en dertien jaar, dat vonden we gezien onze leeftijd niet meer zo'n goed idee", vertelt Aukje van Berkel.
Het werd een blindengeleidehondHondenliefhebbers als ze zijn werd naar een tussenoplossing gevonden en die kwam er door hun schoonzoon. "Onze schoonzoon is blind en heeft een blindengeleidehond.
Via hem wisten we dat ze altijd pleeggezinnen zoeken voor pups die de opleiding ingaan, die verblijven dan één jaar in een pleeggezin.
Geschikt als pleegoudersNance is afkomstig van Geleidehondenschool Herman Jansen. Medewerkers van dit opleidingsinstituut zijn eerst op bezoek geweest bij Joop en Aukje. "Het is feitelijk een gesprek om te kijken of je wel geschikt bent als pleeggezin."
Dat ze geschikt waren om Nance op te voeden bleek een paar weken geleden. Er kwam een telefoontje en afgelopen weekend werd de negen weken oude Nance opgehaald in Almere.
Nance in trainingHet komend jaar staat vooral in teken van consequent zijn vertelt Aukje. "We hebben een heel dik boekwerk meegekregen. Nance mag niet op de bank, niet schooien en ook niet op bed. En ze moet mee in de trein, in de auto, tram en bus. Maar ze mag weer niet op de roltrap, want daar kunnen de nageltjes tussen komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.