Brabantse boeren en tuinders reageren afwachtend op Russische boycot

7 augustus 2014 om 18:47
nl
Brabantse boeren en tuinders reageren afwachtend op de boycot door Rusland van vlees en groenten uit Europa. Volgens een woordvoerder van de boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch zijn er donderdag maar acht telefoontjes binnengekomen van leden die ongerust zijn.
Geschreven door

Rusland maakte donderdag een lijst bekend van goederen die door een boycot getroffen kunnen worden. Het gaat om groenten, fruit en vlees.
'Te vroeg om zorgen te maken.Veel Brabantse boeren en tuinders vinden het nog te vroeg om zich zorgen maken. Zoals Gerard Vereijken, een grote tomatenkweker in Aarle-Rixtel. "Geen commentaar, we weten nog niets" zegt hij, en daar wil hij 'het graag bij laten'.
Oproep ZLTOLandbouworganisatie ZLTO doet wel alvast een oproep in de richting van het kabinet en de Europese Commissie: zorg dat boeren en tuinders niet de dupe worden van deze Russische boycot. Het grootste probleem is niet het wegvallen van de Russische export, maar het feit dat al die groenten nu op de Europese markt blijven, waardoor de prijzen zullen dalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.