Video

Lijk gevonden in huis Ericalaan Aalst, bewoner aangehouden

7 augustus 2014 om 18:57 • Aangepast 21 november 2020 om 23:06
nl
In een huis aan de Ericalaan in Aalst-Waalre is donderdagmiddag een dode gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een mannelijke bewoner van het huis aangehouden. Volgens omstanders wonen een moeder en haar zoon samen in het huis.
Profielfoto van
Geschreven door

Een bezoeker die aanbelde bij het huis belde donderdagmiddag de politie omdat er niet open werd gedaan. Daarna zijn agenten de woning binnengegaan en vonden zij het lichaam. Het is niet duidelijk hoelang het lichaam al in het huis lag.
Politie wil weinig kwijtDe politie wil niet zeggen wie het slachtoffer is en hoe die om het leven gekomen is, alleen dat het een bewoner van het huis was. Een deel van de Ericalaan is met linten afgesloten geweest voor onderzoek. Om halfeen 's nachts was het onderzoek nog volop bezig en ook vrijdag gaat de politie weer aan de slag, constateert onze verslaggever die vrijdagochtend ter plekke is.
Buurtbewoners zagen donderdag dat met een hoogwerker twee koelkasten of diepvriesjes uit het slaapkamerraam getakeld werden. Die werden vervolgens afgevoerd in een koelwagen.

Wachten op privacy instellingen...

Ook vrijdagochtend vertellen buurtbewoners hierover nog erg geschrokken te zijn. "We verwachtten dat er een kist naar buiten zou komen en dat we het slachtoffer de laatste eer konden bewijzen", vertelt een bewoner aan onze verslaggever. "En toen kwamen dus de koelkasten of vrieskisten naar buiten."
Teruggetrokken bestaanEen buurvrouw meldt dat de bewoonster van het huis een erg teruggetrokken bestaan leidde. "Het was voor mij altijd al wachten op het moment dat de vliegen voor de raam zouden liggen", zegt de buurvrouw. Volgens een andere omstander zou de politie zojuist de vliegen voor het raam met stofzuiger hebben opgeruimd.
De vrouw had ook twee honden. Volgens omwonenden gaven die in het verleden veel overlast, maar waren ze sinds enkele dagen niet in de buurt te horen. Bewoners wekken de suggestie dat ook de honden zijn omgekomen.

Wachten op privacy instellingen...

Veel bekijksEr zijn meerdere medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter plaatse Ook de politie en brandweer is aanwezig. Het vermoedelijke misdrijf trekt veel bekijks van omstanders.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.