Lars Boom finisht in geboortedorp Vlijmen tijdens Eneco Tour: 'Zorgt voor extra motivatie'

7 augustus 2014 om 21:38
nl
De wielerploeg van Belkin verschijnt maandag in Terneuzen met zes Nederlanders aan de start van de Eneco Tour. Met oud-winnaar Lars Boom uit Vlijmen heeft de formatie een belangrijke troef voor de eindzege. De tweede etappe, van bijna 176 kilometer, finisht namelijk in zijn geboortedorp Vlijmen.
Geschreven door

"Dat zorgt natuurlijk voor extra motivatie", aldus ploegleider Merijn Zeeman over de finish in Vlijmen. "Als ik de jongens zo spreek, geloof ik dat het goed gaat komen in deze ronde. Bovendien rijden we een thuisrace en kunnen we onze fans wat teruggeven voor hun support. Dat levert ook extra motivatie op."
De Eneco Tour is zwaarder dan ooit, met een tijdrit op woensdag door Breda en drie slopende etappes als besluit.
'Kracht is de breedte van de groep'"Onze kracht is de breedte van de ploeg", zegt Zeeman. "We zullen niet op één kopman leunen, we willen de kracht van alle acht jongens benutten en zullen elke dag kijken waar onze kansen liggen. De laatste drie etappes zijn bijzonder zwaar, als we dan nog met meerdere jongens hoog genoteerd staan, maken we een goede kans."
De Belkin-ploeg bestaat naast Boom uit Mollema, Jos van Emden, Tom Leezer, Barry Markus, Bram Tankink, Vanmarcke en Wynants. Zes van die acht renners deden deze zomer mee aan de Ronde van Frankrijk, waarin Mollema als tiende eindigde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.