Video

Depay zat zich tegen Sankt Pölten te verbijten op de bank: 'Dit is niet iets om trots op te zijn'

8 augustus 2014 om 00:31 • Aangepast 21 november 2020 om 23:06
nl
Een uur lang zat Memphis Depay zich donderdag te verbijten op de bank. Toen hij van PSV-trainer Phillip Cocu eindelijk mocht invallen, had hij slechts tien minuten nodig om de return in de derde voorronde van de Europa League tegen SKN Sankt Pölten te beslissen (2-3). "Laten we wel wezen, dit is een tweedeklasser, dit is niet iets om trots op te zijn", zei de aanvaller na de wedstrijd tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik wil altijd voetballen, voor mij is het niet leuk om op de bank te zitten'', zei Depay na de wedstrijd. "Het was ook geen leuke wedstrijd om naar te kijken."

Wachten op privacy instellingen...

De 20-jarige aanvaller sloot pas vorige week aan bij de PSV-selectie, omdat hij met Oranje actief was geweest op het WK. Depay maakte in Brazilië een spetterende entree op het mondiale podium, met onder meer twee doelpunten.
"Ik ben wat later bij de groep gekomen, het is dan goed om te zien dat mijn medespelers me gelijk gingen zoeken op het veld. Daar ontstond ook het gevaar en de goal uit", zei de zelfbewuste aanvaller, die eerst zelf scoorde en vervolgens met een mislukte omhaal de assist leverde voor de 1-3 van Luuk de Jong.

Wachten op privacy instellingen...


'Met een beetje pech'Trainer Phillip Cocu gaat door de winst met vertrouwen het nieuwe seizoen in. "De groep die we nu hebben, is er klaar voor", zei Cocu na de winst in Oostenrijk bij de NOS. "De selectie is nog niet compleet, er zullen nog wel wat spelers bijkomen, maar iedereen die we nu hebben moet zondag bij de start van de competitie kunnen spelen."

Wachten op privacy instellingen...


PSV bereikte met twee benauwde overwinningen op Sankt Pölten de play-offs van de Europa League. "We zijn naar Oostenrijk gekomen om ons te plaatsen en dat is gelukt", zei Cocu. "We hebben vanuit de controle gespeeld en gezocht naar ruimte, zo kwamen we ook aan de eerste goal. Daar ben ik tevreden over, niet over de laatste twintig minuten. Toen voerden we onze taken niet goed meer uit en ging iedereen zijn eigen wedstrijd spelen. Met een beetje pech was Sankt Pölten zelfs nog op gelijke hoogte gekomen. Dat is zonde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.