Burgemeester Breda zegt 'nee' tegen No-Harleydag

8 augustus 2014 om 02:37
nl
Burgemeester Peter van der Velden staat niet toe dat er op 17 augustus een No-Harleydag wordt gehouden in zijn stad. Het evenement zou te veel risico's met zich meebrengen.
Geschreven door

Sinds 2011 wordt er ieder jaar in Breda een min of meer spontane toerrit voor motorrijders gehouden onder de naam No-Harleydag. In korte tijd is de rit steeds omvangrijker geworden.
Noodbevel nodzakelijkIn 2013 waren er 600 motorrijders en een veelvoud aan bezoekers. Volgens de gemeente heeft 'één specifieke zogenoemde outlaw motorcycle gang' vorig jaar geprobeerd de dag aan te wenden om zich massaal en los van de toerrit te profileren in Breda. De burgemeester heeft toen met een noodbevel moeten voorkomen dat de toerrit hierdoor werd verstoord.
Door vele aanmeldingen voor de editie van dit jaar, nu al zo'n 850,  is volgens de gemeente enige organisatie nodig om deze dag veilig te laten verlopen. Daarbij is zondag 17 augustus koopzondag met vele bezoekers aan de binnenstad.  
Geen vergunning aangevraagdDe gemeente heeft de bij de organisatie van de toerrit gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen en uitgenodigd een aanvraag in te dienen. Dat is niet gebeurd.  De burgemeester heeft daarom, in overleg met politie en justitie, besloten om de geplande activiteiten in de binnenstad op 17 augustus niet toe te staan.
Een gewone toerrit door motorrijders op die dag is geen probleem mits deelnemers zich aan de verkeersregels houden en parkeren op aangewezen parkeerplaatsen. Maar evenementen en motoren in de binnenstad worden op 17 augustus niet toegestaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.