Vriendin van vermoorde John Wassink uit Roosendaal houdt crematie tegen

8 augustus 2014 om 10:24
nl
John Wassink uit Roosendaal die vorige week maandag dood werd gevonden in het Markkanaal bij Terheijden, zou donderdag worden gecremeerd, maar dat is op het laatste moment afgeblazen.
Geschreven door

De moeder van Wassink had al toestemming gegeven voor de crematie.
'Hij had een hekel aan vuur'Die zou 's middags in Leiden plaatsvinden, maar de vriendin van de omgebrachte man was het er niet mee eens en stapte naar de rechter. Volgens de vriendin had haar vriend een hekel aan vuur en daarom wil ze een begrafenis. De rechtszaak zou afgelopen donderdag plaatsvinden, maar uiteindelijk ging het niet door.
De rechter drong erop aan dat beide partijen er in overleg met hun advocaten uit zouden komen. Dat lukte uiteindelijk en dus was de rechtszaak niet meer nodig.
BegrafenisEr was donderdagmiddag een uitvaartplechtigheid in Leiden voor de moeder en naaste familie. Daarna is het lichaam van de overledene naar Roosendaal gebracht waar maandag de begrafenis plaatsvindt.
Directeur Bram Hommel van begraafplaats Zegestede in Roosendaal zegt dat de familie er samen met de raadsmannen op een nette manier uit is gekomen. "Er waren genoeg aanwijzingen dat de man zelf voor een begrafenis zou hebben gekozen. Dat is op een goede manier met elkaar besproken."
De vriendin van de doodgevonden man zei tegen BN DeStem dat het goed is dat het zo afloopt, omdat de verwerking van de moord al moeilijk genoeg is.
Wassink werd vorige week gewikkeld in plastic in het water aangetroffen. Er is inmiddels vastgesteld dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek is nog in volle gang.
Onderzoek in volle gangVorige week vrijdag viel de politie een autozaak binnen in Roosendaal waar de man werkzaam was. Hij was daar de vrijdag voordat hij werd gevonden nog levend gezien. Twintig rechercheurs doen onderzoek naar het misdrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.