Filmpje van vechtpartij op Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda circuleert op internet

BREDA - Op de website van Dumpert circuleert een filmpje van een vechtpartij tussen drie leerlingen op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. Het incident gebeurde afgelopen maandagmiddag en werd door een andere scholier vastgelegd. De video is inmiddels ruim 80.000 keer bekeken.
Volgens rector Van Wijlen was de aanleiding voor de vechtpartij ‘heel klein’. "De jongens stonden elkaar in de weg bij de kluisjes en zoiets kan escaleren. Het was haantjesgedrag en dit soort incidenten zijn we gelukkig niet gewend op onze school. Het is de eerste vechtpartij die ik meemaak sinds ik hier rector ben."

'Niet bewust gefilmd'
Het filmpje op Dumpert toont de gehele vechtpartij, maar volgens Van Wijlen is het ‘absoluut niet bewust afgesproken of gefilmd’. "Dat hebben we helemaal uitgezocht. We weten wie het filmpje heeft gemaakt, maar zijn er alleen nog niet achter wie het op Dumpert heeft gezet."

"Ik heb er enerzijds een vervelend gevoel aan overgehouden, maar ik vind het wel positief dat andere leerlingen hebben ingegrepen en de vechtersbazen uit elkaar hebben gehaald. We hebben het als school ook goed opgepakt", aldus Van Wijlen.

Geen schorsing
Volgens de rector worden de betrokken leerlingen niet geschorst. Wel zullen ze moeten nablijven en gaat de school in gesprek met hen en hun ouders. "We vinden het vooral heel belangrijk dat de leerlingen begrijpen wat de gevolgen hiervan zijn, hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen en welke hulp ze daarbij van ons nodig hebben."