Campinggast Prinsenmeer Asten besmet met norovirus, GGD focust onderzoek op virus

8 augustus 2014 om 19:37
nl
Bij een campinggast van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel is het norovirus geconstateerd. De GGD gaat andere campinggasten met maag- en darmklachten op hetzelfde virus controleren, zo laat de instantie vrijdag weten. De provincie meldt daarnaast dat er geen e-coli- en enterococcenbacteriën zijn aangetroffen in het zwemwater en doet aanvullend onderzoek.
Geschreven door


Volgens de GGD is het nog niet duidelijk of ook de andere zieke campinggasten zijn besmet met het norovirus. Het vakantiepark  gaf vrijdag  aan dat het aan alle hygiëne-eisen voldoet. Wel gaat het park het aantal schoonmaakbeurten verhogen om de hygiëne te waarborgen.
Hospitality manager Robert Ronday van het moederbedrijf Oostappen zei vrijdag te vermoeden dat een of meer gasten zijn gearriveerd die het zeer besmettelijke norovirus onder de leden hadden. "Als bijvoorbeeld kinderen na wc-bezoek hun handen niet wassen, dan kan het zich snel verspreiden."
Zestig gasten ziekDe afgelopen weken werden
ruim zestig bezoekers ziek. De provincie deed onderzoek naar blauwalg, maar dat werd niet in de zwemplas van het vakantiepark aangetroffen.
De zieke vakantiegangers kampen onder meer met maag- en darmklachten, zoals braken en diarree. In totaal moesten acht vakantiegangers naar een huisarts. Eén kind moest kort naar het ziekenhuis, maar hij maakt het volgens een provinciewoordvoerder weer goed.
NorovirusHet norovirus is zeer besmettelijk en een bekende verwekker van diarree. Mensen kunnen besmet raken wanneer ze in contact komen met voedsel of water waar ontlasting in zit of via direct contact met iemand die met het virus besmet is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.