Burgemeesters slaan alarm: structureel te weinig geld bestrijding drugscriminaliteit

8 augustus 2014 om 19:01
nl
Veel Brabantse burgemeesters vinden dat hun gemeente structureel te weinig geld heeft om drugscriminaliteit aan te pakken. Tientallen burgemeesters uit de zuidelijke provincies zijn ondervraagd door het programma EenVandaag. Bijna zeventig procent kampt met te weinig geld om overlast aan te pakken.
Geschreven door

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie wil geen extra geld vrijmaken voor het bestrijden van drugscriminaliteit in het zuiden. Veel burgemeesters zeggen dat ze de problemen zonder extra geld en middelen niet onder controle krijgen.
Zorgen om milieuOok andere Brabanders dan burgemeesters werden ondervraagd in het onderzoek van EenVandaag. Hieruit blijkt dat Brabanders zich ook zorgen over de toenemende drugscriminaliteit. De helft van de ondervraagde Brabanders is er niet mee eens hoe de overheid omgaat met het bestrijden van de overlast van synthetische drugs.
Driekwart van de Brabanders die meededen aan het onderzoek maakt zich zorgen over het milieu dat wordt aangetast door drugsdumpingen. Het merendeel denkt niet dat de eigen gezondheid in gevaar komt door de dumpingen.
Voor meer informatie over de wereld rond drugs, voor interviews met betrokkenen zoals een dealer en voor veel beeld en geluid, kijk op omroepbrabant.nl/drugsinbrabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.