Zwangere 15-jarige tentoongesteld in vitrine op straat in Hamburg door kunstenaar uit Oosterhout

8 augustus 2014 om 20:38
nl
Dries Verhoeven uit Oosterhout heeft vrijdag opzien gebaard door in een vitrine in de binnenstad van de Noord-Duitse stad Hamburg een hoogzwanger 15-jarig meisje tentoon te stellen. De puber zat uren in een met plastic ballen gevulde vitrine en draaide elk kwartier met haar heupen op popmuziek.
Geschreven door

Verhoeven wil erop wijzen dat het niet normaal is dat vrouwen in het Westen op veel hogere leeftijd kinderen krijgen. De zwangere is een van de tien provocerende scènes van Verhoevens project 'Ceci n'est pas - 10 uitzonderingen op de regel', die deze week in Hamburg te zien zijn.
Ook te zien in Den BoschWie niet naar Hamburg wil reizen om het werk van Verhoeven te bewonderen, kan naar het Stedelijk Museum in Den Bosch gaan. Daar is tot 1 september zijn nieuwste project Homo Desperatus (De wanhopige mens) te zien.
In een enscenering van menselijk lijden in de 21e eeuw maakte de bezoeker een wandeling langs 44 maquettes van brandhaarden en rampplekken in de wereld. In elke vitrine woont een mierenkolonie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.