Helmond Sport verliest kansrijk duel met Fortuna Sittard: 'Zat ons niet mee'

9 augustus 2014 om 00:25
Een slecht begin van het nieuwe voetbalseizoen voor Helmond Sport. In eigen huis verloren de Helmonders met 0-1 van Fortuna Sittard. Jasper Waalkens scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Ferry de Regt van Helmond Sport miste een penalty.

Helmond Sport nam in de eerste helft direct het initiatief. Door fel te spelen werd Fortuna teruggedrukt. Dat leverde een goal op van Ferry de Regt. Hij tikte een vrije trap van Roel van de Sande binnen, maar scheidsrechter Otto keurde het doelpunt af. Volgens hem was Fortuna-doelman Ferhat Kaya gehinderd.
Fortuna beter in de wedstrijdDaarna ging het offensief van Helmond Sport liggen. Fortuna kwam beter in de wedstrijd. Dat leverde twee goede kansen op voor Jasper Waalkens en Roel Janssen. Het schot van Waalkens werd echter knap gered door keeper Wouter van der Steen en uit de daaropvolgende corner raakte de volledig vrijstaande Janssen de bal totaal verkeerd.
Vlak voor rust had ook Oumar Diouck de openingstreffer op zijn voet, maar Kaya tikte zijn matige inzet naast. Aan de andere kant liet Seku Conneh een goede kans liggen.
Waalkens matchwinnaarIn de tweede helft was de agressiviteit terug bij Helmond Sport. De vele regen had het veld zwaar gemaakt, maar de ploeg van coach Jan van Dijk ging daar zichtbaar het best mee om. Juanito Sequeira (zwabberschot op de lat), Oumar Diouck (vrij voor doel over), Stanley Elbers (gekeerd door de keeper) en Kevin Visser (naast) verzuimden de 1-0 te maken. Die viel aan de andere kant. Slecht verdedigen leidde tot balverlies en Jasper Waalkens profiteerde.
"In eerste instantie wilde ik niet uit mijn doel komen. Jeffrey van Nuland gaf aan dat dit wel kon, dus kwam ik. Ik moet de bal dan goed verwerken, maar dat deed ik niet. De bal viel voor Fortuna. Ik liep daarop snel achteruit, was gedesoriënteerd en daardoor was het moeilijk de bal te keren", vertelt keeper Van der Steen. Hij gleed op het natte veld met bal en al het doel in. "En dan ben je de schlemiel."
'Zo'n wedstrijd moet je winnen'Een minuut later kreeg Helmond Sport alweer een grote kans op een doelpunt, maar ook een penalty was niet aan de club besteed. Ferry de Regt miste de open kans. Doelman Kaya tikte zijn inzet naast. "Het zat ons niet mee", constateerde de verdediger na afloop. "Zo'n wedstrijd moet je normaal gesproken gewoon winnen. Maar als je dit soort kansen niet afmaakt, valt de goal aan de andere kant."